Sunday, December 3

Македонската музичка естрада тагува вечерва: Згаснаа очите на познат музичар – Замина на помирно место каде 6олkите исчезнуваат

Македонската музичка естрада тагува вечерва: Згаснаа очите на познат музичар – Замина на помирно место каде 6олkите исчезнуваат.

Тажната вест брзо се прошири на социјалните мрежи. Почиna познат пејач од Гевгелија.

Веста за изгубената битка со животот беше споделена на фејсбук страницата Гевгелија нет.

Нивната објава со која се простија од него во продолжение после рекламата.

Последен поздрав за МИТРОВ ЈУЛИ (1958-2022).

Денеска на 64 година возраст по неколкумесечно тешко бо.ледybaње почиna нашиот сограѓанин, Митров Јули од Гевгелија, познат како Јули ГАЊО.

Основно и средно образование заврши во Гевгелија, а по матурирањето се вработи во Основниот Суд во Гевгелија.

Административната умешност и љубезноста која ја покажуваше во односите со странките кои кај него беа рамноправно примени и услужени, го направија да му биде доверена функцијата нотарски секретар при отварањето на првиот нотаријат во Гевгелија.

Гевгеличани го знаат по човечката добрина, по срдечноста, по културното однесување, по услужливоста, а некои не ги забораваат другарувањата и празнувањата со музиката и гитарата на Јули.

Беше дел од музичките состави во Гевгелија, групата „Кан Кан“, свиреше на гостувањето на Маријана и Росана во Гевгелија, со нашиот Васил Ангов, со Иљо Моински и други музички уметници.

Згаснаа денеска очите на Јули. Замина на помирно место каде бo.лkите исчезнуваат.
Вечен спокој и незаборав!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *