Friday, December 8

МАКЕДОНИЈА TAГУВА ВЕЧЕРВА: Ракометниот свет загyби уште една легенда!

МАКЕДОНИЈА TAГУВА ВЕЧЕРВА: Ракометниот свет загyби уште една легенда!

Лошата вест брзо се прошири вечерва. Во своето вечно почивалиште замина македонска ракометна легенда.

Текстот продолжува после рекламата.

Замина уште една ракометна легенда- првиот селектор на Македонија, Славе Атанасовски- Чаве.

Текстот продолжува после спонзорираната реклама.

Атанасовски беше назначен за селектор на Македонија по осамостојувањето на Ракомениот Сојуз на Македонија од Ракометниот Сојуз на Југославија.

Под негово водство во 1993 година, Македонија го одигра првиот официјален репрезентативен меч во Романија.

Беше тренер на повеќе македонски екипи, тренер во Грција и селектор на женската репрезентација на Грција.

Атанасовски исто така работеше и како професор по физичко образование.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *