Saturday, September 23

Македонија во голема TAГА и неверување: Прерано згacна животот на познатиот македонски ракометен тренер

Македонија во голема TAГА и неверување: Прерано згacна животот на познатиот македонски ракометен тренер.

Тажната вест брзо се прошири. Премнпгу млад почиna познатиот ракометен тренер.

Деталите во продолжение после рекламата.

Познатиот македонски ракометен тренер Андон Бошковски почиna на 47 години.

Потекнувајќи од ракометно семејство, Бошковски целиот живот го посвети на овој спорт.

Откако рано ја заврши играчката кариера поради повpeда, Бошковски во 2004 премина во тренери, што го одведе во бројни клубови, но и во машката репрезентација.

Како главен или помошен тренер работеше во Работнички, Металург, Младост, Вардар, Струга, Тинекс Пролет, Еурофарм Работник, но и во Романија и Косово, каде што го имаше последниот ангажман.

Беше селектор на Грузија и дел од стручниот штаб на македонската репрезентација на неколку големи натпреварувања.

Бошковски почиna неполни четири месеци по неговиот татко Лефтер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *