Friday, December 8

Маж (31) ја покани соседката (89) да живее со него: Причината е ШOKAHTHA и ја крие НАЈХУМАНАТА приказна досега!

Маж (31) ја покани соседката да живее со него: Причината е ШOKAHTHA и ја крие НАЈХУМАНАТА приказна досега!

Приказната за Крис (31) кој покани 89-годишна баба да живее со него го обиколи светот.

Многумина истакнуваат дека нивната приказна е една од најубавите и најчовечките во последните неколку години, а што е апсолутно сигурно е тоа што е исклучително посебен и единствен.

Крис беше момче со полна сила, а Норма беше жена на работ на cmpтта.

Сè до еден момент биле сосема странци, а потоа станале неразделно дуо, кога Крис ја поканил да живее со него, а таа со задоволство прифатила.

„Единствената друга опција беше да одам во институција. Едноставно не можев да му го направам тоа на некој како мојата баба“, изјави Крис.

Норма имаше 89 години кога нејзиното здравје се влоши и Крис се вклучи за да ја понуди својата помош и нега.

Поради повеќе здравствени компликации, како и лeykeмија, почнале да и се натрупуваат и медицинските трошоци, пишува Курир.

Текстот продолжува под огласот/Спонзорираните огласи:

Крис постави GoFundMe за Норма и донациите почнаа да се слеваат.

Кога состојбата и се влошила извесно време поминала на Клиниката за рехабилитација. Нејзиното срце не можеше да издржи, а Крис му кажа на светот.

„Со тешко срце ја споделувам веста дека рано утрово светот загуби една навистина инспиративна, убава жена.

Норма сега мирно почива во вечноста и иако можеби повеќе не е физички со нас, нејзиниот дух ќе продолжи да ги исполнува срцата на многумина.

Можеби трајното наследство на Норма е тоа што нејзината приказна му помогна на светот да го види вистинското значење на љубовта.

Норма ме потсети дека сите сме создадени да сакаме и дека сите сакаме да бидеме сакани“, напиша Крис по нејзината cmpт.

Иако има и такви кои веруваат дека Крис ова го направил само за пари и внимание на јавноста, многу странски медиуми ја пренесоа веста и ја објавија како една од најубавите приказни во последните години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *