Saturday, September 23

КОЈ ЗНАЕ ШТО Е ОВА И ЗА ШТО СЛУЖИ? Младите генерации нема шанси да погодат! (ФОТО)

Кој знае што е ова и за што служи? Младите генерации нема шанси да погодат! (ФОТО)

Неизбежно е денес да има голем јаз меѓу постарите и помладите генерации.

Бидејќи сега е дигитална ера, со развојот на дигитализацијата и технологијата, разликите главно само се зголемуваат.

На Твитер се појави слика која сите не врати во старите времиња кога го користевме ова и кога оваа ставка, меѓу другото, означуваше статус во општеството.

Зборуваме за, ни помалку, ни повеќе од машинка за мелење месо!

Корисниците на Твитер, кои налетаа на оваа слика, најмногу беа воодушевени, а следеа разни носталгични коментари.

Некои велеа дека никогаш нема да можат да се откажат од тој предмет, дека ги врзуваат спомени, дека со него ги плашат децата итн…

Колку оваа слика ги трогна луѓето, погледнете сами:

Кога како мал ќе ми речеа да вртам, тогаш полудував.

Се заплеткуваше околу ножот или се затнуваше ситото и потоа го отворав и го чистев и пак врати го..

Но пред се мораше да се стави крпа за да се фиксира и дури потоа да се меле за да не ја изгребе масата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *