Wednesday, October 4

КОНЕЧНО УБАВИ ВЕСТИ ВО МАКЕДОНИЈА: Од септември ќе има покачување на платите во одредени сектори- Еве во кои ќе има зголемување

КОНЕЧНО УБАВИ ВЕСТИ ВО МАКЕДОНИЈА: Од септември ќе има покачување на платите во одредени сектори- Еве во кои ќе има зголемување.

Следете не и бидете во тек со најновите вести во Македонија и светот.

Најнова вест во Македонија. Ќе има зголемување на платите во одредени сектори. Проверете дали сте и вие дел од нив.

Деталите во продолжение после рекламата.

СДСМ како одговорна партија во изминативе години донесе важни законски решенија кои значеа повеќе пари кај граѓаните и грижа за нивниот економски стандард“, соопштуваат утрово од владејачката партија.

„Со неодамна донесениот Закон за служба во Армијата се обезбедени дополнителни придобивки за војниците и вработените во одбраната, а платите во овој сектор од септември ќе се зголемат просечно по 2.000 денари.

Од истиот месец следува покачување на платите на вработените во образованието и детската заштита, додека платите во Министерството за внатрешни работи ќе се зголемат за пет отсто“ , се наведува во соопштението од владејачката партија.


Од таму додаваат дека со новата методологија за усогласување на пензиите, следува и рекордно зголемување на пензиите за над 320.000 пензионери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *