Sunday, December 3

Колку треба да си среќен – Милијардер преку ноќ: Американец ја доби третата најголема премија на лото во историјата на САД

Каква среќа треба да бидеш за да го освоиш ова милијардерско ливче

Американец кој го купил својот тикет во Илиноис го добил џекпотот од 1,28 милијарди долари, трет по големина во историјата на САД.

Добитниците на лотаријата биле објавени утрово и го вклучиле второпласираното ливче купено во Бронкс во вредност од огромни 1.000.002 долари.

Победникот има можност да добие 1,28 милијарди долари во текот на 29 години, или паушална сума од 747,2 милиони долари во готовина, што на крајот е 457,5 милиони долари по оданочувањето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *