Saturday, September 23

Кога починатиот доаѓа во СОН? Ова се причините поради кои MPTBИТЕ се појавуваат во нашите соништа

Кога починатиот доаѓа во СОН? Ова се причините поради кои MPTBИТЕ се појавуваат во нашите соништа, една е малку стpaшна.

Таквите соништа имаат значително влијание врз ужалените. Многумина признаа дека соништата за средба со починатиот им помогнале успешно да го поминат процесот на тагување и да продолжат со животот.

Многумина признаа дека соништата за средба со починатиот им помогнале успешно да го поминат процесот на тагување и да продолжат да живеат нормално.

И покрај тоа што веќе не се со нас, најблиските кои починаа никогаш не не напуштаат. Многу луѓе раскажуваат како ги посетуваат во нивните соништа, што може да биде многу реално и колоритно. Ваквите соништа се познати како — соништа за средба, открива порталот „Шерабли“.

– Татко ми и мајка ми починаа пред повеќе од десет години, со разлика од една година. Околу шест месеци по секоја cmpт имав барем еден многу жив сон со секој од нив, па дури и со двaтa. И тоа не беше обичен сон, чувството беше поинакво – вели д-р Патрик Мекнамара.

Таквите соништа често имаат заеднички теми:

Починатиот се појавува каков што бил во животот, но некако помлад и поздрав.
Покојникот му пренесува порака на охрабрување на сонувачот, како на пример „Добро сум и сè уште сум со тебе“.

Пораките од починатиот пристигнуваат повеќе телепатски или психички отколку вербално.
Сонот е повеќе нормален и реален отколку бизарен, како што можат да бидат обичните соништа.

Соништата се интензивни, како покојникот навистина да дојде на гости, а сонувачот се сеќава на сонот кога ќе се разбуди.
Сонот силно влијае на некоја личност, на некои луѓе и на промени.

Ваквиот сон е проследен со сознание за тоа што е правилно, а што не, или период на жалење или проширување на духовните погледи.
За традиционалните народи, кои им дадоа еднаква или уште поголема онтолошка тежина на соништата во споредба со реалниот живот, соништата за средби беа најубедлив доказ дека постои духовен свет и живот после cmpтта – објаснува Мекнамара.

Единствената вистинска причина поради која се појавуваат покојниците е затоа што тие биле дел од нашите животи кога биле живи.

Тие се појавуваат давајќи им насоки на оние што останале зад себе, нивната заштита или сакајќи да ги предупредат за нешто.

Тој додава дека дури и во денешното современо општество, ваквите соништа имаат значително влијание врз ужалените. Многумина признаа дека соништата за средба со починатиот им помогнале успешно да го поминат процесот на тагување и да продолжат со нормален живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *