Tuesday, May 30

КОГА Е ТЕШKO СО ОВИЕ ЗБОРОВИ ОБРАТЕТЕ СЕ КОН БОГ: Најмоќните стихови од Библијата кои носат мир и исцеление на душата!

КОГА Е ТЕШKO СО ОВИЕ ЗБОРОВИ ОБРАТЕТЕ СЕ КОН БОГ: Најмоќните стихови од Библијата кои носат мир и исцеление на душата!

Со овие зборови на усните, започнете го секој ден и видете како работите се менуваат.

Кога мислите дека сите ваши бродови потонале, обратете се кон молитвите и стиховите од Библијата. Во нес е напишан секој збор Божји. Тие зборови носат мир и спокојство, а на вас останува да се покорите на се што е напишано и да верувате!

Овие зборови треба често да се повторуваат и се во животот ќе си дојде на свое место, пишува Ирина Апрељскаја и толкува стихови од Библијата.

2. Тимотеј 3:16
Сакај ги ближните
Љубезно! Кога вака Бог ја покажа својата љубов кон нас, и ние сме должни да се сакаме еден со друг. Никој никогаш не го видел Бога: ако имаме љубов меѓу себе, Бог стои во нас, а неговата љубов е совршена во нас.

1. Јованово 4:11-12
Твојот однос со луѓето го одредува твојот однос со Бог. Како можеш да сакаш некој што не го гледаш, ако го мразиш тој што го гледаш?

Тој сака луѓе. Грижете се за нив. Почнувајќи од денес, започнете со едноставна насмевка и љубезен збор за оние околу вас. Тогаш, како што ветува Библијата, љубовта ќе се зголеми во твоето срце.

Тој сака непријатели
А јас ти велам: сакај ги своите непријатели, благословувај ги оние што те проколнуваат, правеј ќи добро на оние што те мразат и моли се на Бога за оние што те прогонуваат;

Матеј 5:44
Запомнете: негативноста раѓа негативност. Ако реагираме негативно на некои лоши работи, огнот само ќе се разгори. Единствениот начин да се изгасне е да се одговори со добро на злото. Во исто време, не само видливо, туку искрено, од целото срце.

Размислете за оние кои ве повредиле, ве воделе, ве предале. Сфатете дека тие имаат полошо од вас, бидејќи ако ги повредат другите, тоа значи дека и самите се повредени. Зошто да ги навредувате оние чии души се веќе „ранети“? Побарајте од Бога исцеление и мир за оние кои ве навредиле и ќе видите неверојатни промени!

Имајте вера во Бога
Не грижи се за ништо, туку во сè со молитва и молба со благодарност, за твоите барања да бидат одговорени од Бога. И мирот Божји, кој го надминува секој разум, да ги чува вашите срца и вашите мисли во Господ Исус.

Филипјаните 4:6-7:
Да се ​​има вера значи да не се грижиш. Апсолутно. Воопшто не. Откријте му ги на Бога вашите барања, потреби, желби и чекајте одговори со вера! Тие сигурно ќе дојдат!

И ако вечно се грижите, се сомневате, се туркате себеси и вашиот живот негативно – ова често го блокира Божјиот одговор за вас. Довербата во Бог носи длабок мир во срцето. Простете и кога стоите на молитва, простете ако некому нешто должите: за да ви ги прости и вашите гревови и вашиот Отец небесен.

Марко. 11: 25
Можете да се молите дури и со денови, но ако непростувањето живее во вашата душа, вие сте отсечени од Божјата благодат, а со тоа и од Неговиот благослов.

Повторувам уште еднаш: вашиот однос кон луѓето го одредува односот на Бога кон вас! Не се откажувај! Побарајте и ќе ви се даде; барајте и ќе најдете; чукајте и ќе ви се отвори. Затоа што секој што бара добива; а кој бара, наоѓа; и кој чука, ќе му се отвори.

Матеј 7:7,8
Не се откажувајте од вашите соништа, цели, судбина, мисија! Не срамете се да прашате, барате, чукате. Таквата упорност води до убави резултати!

Плачот на душата
Јави ми се, ќе ти одговорам и ќе ти кажам големи и тајни работи, кои не ги знаеш.

Еремија 33:3
Понекогаш, за да достигнеш ново ниво на живот, треба искрено да му се жалиш на Бога од срце. Врескај. Викајте. Дека ти е доста од се, дека немаш сила, дека не можеш повеќе.

Ваквиот искрен „плач на душата“ ја отвора вратата на „недостапните“ за нешто што не сте го знаеле претходно. Ќе дојде ново разбирање, откровение, нов пресврт. Бог го ветил тоа и никогаш не лаже.

Одредете ја вашата мерка
Дајте, и ќе ви се даде: добра мерка, и полна, и напрегана и прелиена, ќе ви се даде во рацете. Затоа што според тоа што го даваш ќе ти се врати.

Лука 6:38
Овој стих јасно кажува дека вие самите одредувате што ќе добиете во животот. Како што ти мериш, така и ќе те мерат. Како проценувате нешто или некого – ќе ве судат и вас.

Ако сте алчни – не очекувајте дарежливост од другите. Но, ако сте „дарител“ во животот (на време, енергија, финансии) – не е чудно кога ќе ви се врати уште повеќе!

Проучи ја Библијата
Нека не се одвојуваат книгите на овој закон од твојата уста, туку размислувај за него дење и ноќе, за да чуваш и правиш сè како што е напишано во него; зашто тогаш ќе бидете среќни на вашите патишта и тогаш ќе напредувате.

Исус Навин 1:8
Проучувањето на Божјата реч ќе ви обезбеди успех во секоја област од животот. Од Библијата доаѓа вистинската мудрост, разбирање за тоа како сè навистина функционира.

Дали сакате да бидете мудри, ефикасни, среќни? Од денес почнете да ја читате Библијата, барем еден стих дневно и размислете што читате. Вашето мислење ќе почне да се менува, а соодветно и квалитетот на животот. ,

Барајте утеха во Бога
Утеши се во Господа, и Тој ќе направи за тебе она што твоето срце го сака.

Псалм 37:4
Кога ти е тешко, болно, лошо – оди кон Бога. Ако се движите кон луѓе, алkoxoл, нapkoтици и други дpooги – ќе добиете привремен ефект, кој нема да влијае на реалноста.

Но, ако се обратите кон Бога – тоа ви гарантира не само длабока удобност, туку и исполнување на вашите скриени желби! Така Господ ја цени вашата заедница со Него!

Проблемите исчезнуваат
Покорете се на Бога, но спротивставете се на ѓаволот и тој ќе побегне од вас.

Јаков 4: 7-10
Ѓаволот постои. Клетвите постојат. А многу проблеми во животот (болeccти, нevppеќи, 6oлки, збунетост) се негова работа. И затоа ѓаволот понекогаш мора да биде протеран, а тој е дрзок гостин.

Како работи? Најпрво, потчинете му се на Бога и Неговиот план за вас, Неговите заповеди, Неговото Слово. Ѓаволот ги мрази таквите, не може ни да им се доближи! Сè доаѓа! Но најнапред барајте го царството Божјо и неговата правда, и сето тоа ќе ви се додаде.

Матеј 6:33
Еден од моите омилени стихови и принципи во животот. Кога го бараме Бога – сè што ни треба доаѓа кај нас!

Што значи да се бара Бог? Тоа значи, обидете се да одите таму каде што е Тој (црква, проповеди, песни, книги итн.), проучувајте го Неговиот карактер, посакувајте го Неговото присуство и ставете го на пиедесталот на вашиот живот.

Посветете време на Господа, сила, покажете чест и почит. Го сакам. И тогаш – сите ќе ве следат! Ќе треба само да доплива до вашите раце како поток. Пред вас ќе се отворат неопходните врати, секогаш ќе бидете на вистинското место во вистинско време. Како да си го вклучил ГПС на судбината.

Верувам дека овие библиски стихови ќе ти помогнат да сфатиш нешто важно токму сега. Нека вашиот живот се промени и Божјата љубов го преплави вашето срце!

Господ да ве благослови!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *