Friday, December 1

Клубот се збогува, ГОЛЕМА ТАГА!Ненадејно ПОЧИHA на 37 години: Остави сопруга и едногодишен син – Тага во БиХ

КЛУБОТ СЕ ЗБОГУВА, ГОЛЕМА ТАГА! Ненадејно починал на 37 години: Остави сопруга и едногодишен син – Тага во БиХ.

Лошата вест беше објавена од повеќето медиуми во регионот.

Текстот продолжува после спонзорираната реклама.

Тажна вест ни доаѓа од БиХ, каде на 37-годишна возраст почиna поранешниот секретар на МРК Слога Горњи Вакуф-Ускопље.

За Демитровиќ, медиумите од регионот велат дека бил една од апсолутните легенди на Горњи Вакуф, кој учествувал во голем број хуманитарни акции, акции за подобрување на парковите, чистење на сите делови од неговиот град, подобрување на спортските терени и други општествено корисни акции.

Додека беше секретар на МРК Слога, клубот ги постигна најдобрите резултати во својата историја, играше во Премиер лигата на Босна и Херцеговина, а го забележа и првиот историски настап на европска сцена.

Тажно збогување.
Спортското друштво СБК го прогласи Семир Демировиќ за спортски работник на кантонот за 2018 година.

Семир ги остави сопругата Алена и едногодишниот син Омар, а од него на социјалните мрежи се простуваат неговите пријатели и познаници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *