Sunday, December 3

Исповед на РОМКА која ќе ви го скрши срцето: На 16 години ме принудија да се омажам, сопругот веднаш почна да ме малтpeтира

Ромката секојдневно споделува детали од својот живот на својот TikTok. Бриџит Вол живее во Ирска и тоа утро и се срушил целиот свет.

Едно утро Бриџит се разбудила и дознала дека нејзиниот брак е веќе договорен, како што изјавила „Ова е најлошиот ден што го имав откако дишев“.

– Ме принудија да се мажам, а до денот на свадбата не ни знаев дека се мажам, а камоли со кого – раскажала за едно утро кога се разбудила, а ја чекала голема бела венчаница неа на креветот.

Бракот, како што вели, не успеал, а поранешниот сопруг почнал да ја злоставува само две недели по венчавката, но таа успеала да се разведе од него дури седум години подоцна, на 23-годишна возраст.

– Не бев жена, сè уште бев дете – вели таа во своето видео и објасни зошто некои ромски семејства сè уште организираат бракови за своите деца.

Причината, вели таа, е што не сакаат нивните деца да се омажат за некој од друга нација или религија, па затоа претпочитаат да изберат некој од заедницата чие семејство го познаваат и кој им се допаѓа.

– Ако има помала заедница, се случува да се венчаме едни со други, со роднини, но тоа е ретко во Ирска денес – рече таа и додаде дека во секој случај девојките мора да го прават она што им го кажуваат родителите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *