Saturday, September 23

Имам 40 години, сама сум и се чувствувам одлично – го сакам мојот самачки живот поради 8 ЕДНОСТАВНИ ПРИЧИНИ

Имам 40 години, сама сум и се чувствувам одлично – го сакам мојот самачки живот поради 8 ЕДНОСТАВНИ ПРИЧИНИ.

Имам 42 години, немам маж, живеам сама и одлично ми е. Да се ​​биде сам во зрелоста не е толку лошо како што мислат многу луѓе.

На многумина не им е јасно дека има луѓе кои најдобро се чувствуваат кога се сами и на кои најмногу им одговара сингл животот.

Го сакам мојот самечки живот и не би го менувала за ништо од едноставни причини.

1. Кога имав 20 години не размислував многу да немам семејство и деца.

Никогаш не размислував многу за тоа, за разлика од многу мои пријатели кои си поставија цел да стапат во брак и да имаат деца.

Сето тоа време некако се барав себеси. Сега разбирам која сум, но покрај себе не се гледам себеси како личност која е соодветна за брак и сериозна врска.

2. Понекогаш размислувам што би се случило кога би останала без работа, нема да имам никој покрај себе кој би можел да ми помогне.

И тогаш сфаќам дека е многу полошо да зависиш од некого не само финансиски туку и морално. Ако сте сами, никој не може да ве остави.

3. Сега не сакам да ви кажам како е секогаш убаво и прекрасно да се биде сам. Понекогаш е многу тешко.

4. Минатиот викенд отидов да го прославам вториот роденден на синот на моите пријатели. Прекрасно си поминав и видов многу убави луѓе.

Меѓутоа, кога децата почнаа да викаат и да создаваат неподнослива врева, се вратив во мојот стан, се напив кафе во тишина и гледав филм.

5. Понекогаш навистина се прашувам дали некогаш ќе ја запознаам мојата љубов. Дали пријателството е доволно за да бидам задоволна од животот?

Имам семејство, мајка, браќа и нивните семејства. Имам доволно пријатели во различни градови, но неизвесноста останува.

6. Сега е полесно од кога било да се најде партнер само за ccekc, без емоционална вклученост.

7. Живеам во голем град и гледам многу слободни мажи и жени во четириесеттите. Причините се различни, но не може да се негира дека таквите луѓе не се толку малку.

8. Нема да лажам дека пред десет години не се грижев дека мојот живот се движи во оваа насока. Но, како што минуваа годините, се помалку се грижев и сега сум целосно задоволна од мојот живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *