Friday, December 1

Имала 17 спонтани абopтycи, а сега го добила бебето за кое се молела и тоа со неверојатна тежина од 6,5 килограми (ВИДЕО)

Откако преживеала 17 спонтани абopтуси, жената родила бебе тешко 6,5 килограми. Ова дете дојде на свет за да и каже на својата мајка дека конечно го добила она за што се моли.

Кери и Тим Патонаи знаеле дека сакаат уште едно дете по нивното прво раѓање. Но, Кери никогаш не очекувала дека ќе помине низ толку многу спонтани абортycи, поточно 17, пред да се роди нејзиниот син Еверет.

Двојката знаела дека нивното семејство не е комплетно и дека сакаат уште едно дете. Таа не сакаше да се откаже дури и откако имаше уште два спонтани абортycи пред да забремени со Финли.

„Двајца од спонтаните абортyccи беа близнаци. Беше трауматично за целото семејство, особено за нашето најстаро дете Девлен. „Секоја загуба би го скршила неговото мало срце“, изјави Кери.

Кери знаеше каков благослов е што конечно можеше да се породи. По посетата на лекар дознала дека Финли има над 4 килограми, а и останале уште шест недели од бременоста.

Кога дошол денот Кери да се породи со царски рез, таа не очекувала дека нејзиното бебе ќе стане познато бидејќи било двојно поголемо од нормално новороденче. Финли е роден со тежина од 6,5 килограми.

Повеќето бебиња тежат околу 3,5 килограми. Не само што Финли бил најголемото бебе во болницата, туку станал и многу популарен кај лекарите и медицинските сестри. Сите сакаа да се сликаат со него.

Кери рече: „Докторот кој го направи царскиот рез рече дека никогаш не видел толку големо бебе во последните 27 години. Сите во родилната сала беа многу возбудени“.

Финли не се вклопуваше во облеката што семејството ја подготви за напуштање на болницата. Кери, нејзиниот сопруг и нивните две деца сега конечно се целосно семејство. Фала богу!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *