Tuesday, May 30

Зошто го оставив човекот што најмногу го сакав: Не можам јас да те учам КАКО ДА БИДЕШ МАЖ!

Зошто го оставив човекот што најмногу го сакав: Не можам јас да те учам КАКО ДА БИДЕШ МАЖ!

Дали се согласувате со оваа жена?

Целата нејзина приказна за тоа како го оставила мажот што најмногу го сакала можете да ја прочитате во продолжение после рекламата.

Многу модерни жени се поголеми мажи од повеќето мажи денес. А повеќето зрели и стабилни мажи станаа такви благодарение на силните жени кои ги имаат покрај себе.

Жената се жpтвува за својот маж на различни начини. Во многу случаи, жената мора да му се преправа дека е маж на својот маж за да му покаже дека мора да промени или усвои некои работи. Незрелоста на мажот може да опстојува и во неговите зрели години.

Го сакав дечко ми повеќе од себе, но неговата незрелост ме полуде. Го запознав кога имаше 20 години, а го оставив кога имаше 29. Во текот на нашата врска се однесуваше како тинејџер. Колку и да му укажував на неговите грешки, тој не можеше да се промени.

Рече дека ме сака повеќе од животот, но никогаш не сакал да зборува за иднината. Кога ќе го спомнев бракот, тој само мавташе со раката и викаше „Ќе биде, ќе биде“. Не смеев ни да ги спомнам децата, тоа е исто како да го прашам какви му се плановите за 30 години. За него се беше во далечна иднина.

Јас сум 4 години постара од него, па секогаш тоа му го припишував на годините. Се тешев, се убедував дека ќе се смени, дека се само неговите години. Но, тогаш сфатив, ако јас на 29 години сум била подготвена да се омажам за него, да родам деца и да му се посветам само на него…

Зошто тој не е на 29 години? Верувам дека ме сакаше, но не беше доволно маж да преземе некои чекори. Не знаеше да ме запроси, не знаеше да планира семеен живот за нас двајца. Тој остави сè за подоцна и никогаш не направи ништо за нас.

И така стигнавме на сцената кога решив да пресечам. „Не можам да те научам како да бидеш маж“, му реков и ја прекинав врската. После тоа, тој постојано ми се јавуваше и ме молеше за прошка, ветувајќи дека ќе планира иднина со мене, но се веќе беше готово.

Не е должност на жената да му кажува на мажот како да се однесува со неа, ако тој самиот не го знае тоа тогаш не е ни добар маж. Кога некому му давате доволно време и можност да направи нешто, а таа личност едноставно не сака да го направи тоа – знаете дека не се грижи доволно.

Не е должност на жената да му каже на мажот дека треба да се венчаат. Не е должност на жената да му каже на мажот кога треба да го прошири семејството и да одлучува за децата. Не е должност на жената да му каже кога да ја гушне, кога да и пријде и кога да ја остави на мира.

Вистинскиот маж ќе знае кога е вистинското време за сето горенаведено. Ако мажот самиот не го забележи ова, тогаш тој не е вистински маж. Ако не сака да се смири со вас, или е незрел или едноставно не сака. И колку и да се трудите да направите маж од него, веројатно никогаш нема да успеете.

Сопругата не може да го научи својот партнер основни животни лекции. Можете да го пробате, но на крајот ќе ви здодее. Односот меѓу двајца луѓе во кој едниот треба да работи повеќе од другиот е неподнослив. Прашање на време е само колку време ќе потрае.

Треба да се знае што е должност на жената во врска, а која на мажот. Ништо не треба да се форсира. Ако вашиот партнер едноставно не го прави она што вие го сакате, тогаш запрашајте се колку повеќе време можете да му дадете. Се е до тоа колку некој се грижи за вас. Ништо повеќе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *