Saturday, September 23

Зоран Божиновски со нови откритија за cмpтта на Тоше Проески, докторка признала: „Потпишав обдykaционен лист, ама тело не видов!“ (ФОТО)

Зоран Божиновски со нови откритија за cмpтта на Тоше , докторка признала: Тело не видов – потпис ставив.

Текстот продолжува после рекламата. Следете ги најновите вести од Македонија и светот.

Зоран Божиновски – Буревесник новинар, откри ckkaндалозни работи поврзани со cmppтта на Тоше Проески. Во продолжение ви го пренесуваме неговиот текст:

ОБДУКЦИЈА БЕЗ ОБДУКЦИЈА
Една година после „сообраќајната нecpeeќа“ кај Нова Градишка, во посета на Крушево и манастирот „Свето Преображение“ на Гумење, дошла доктор ТЕРЕЗА ГРЧИЌ, цитолог*** од болницата. Имала средба со Никола, таткото на Тоше Проески. Пред тројца сведоци му кажала, цитирам:

„Потпишав обдукационен лист, ама тело не видов!“

Во момент на „сообраќајната нecpeeќа“, кај Нова Градишка по кој ни беше јавено дека загинал Тоше Проески, со итна медицинска помош не бил однесен во поблискиот Славонски Брод, каде има и оддел за паталогија и се вршат обдукции ако има починат, туку е однесен во подалечната Нова Градишка, каде нема ниту патолог ниту таков оддел.

ДОКТОР ТЕРЕЗА ГРЧИЌ НЕ Е ОБДУЦЕНТ, ТУКУ ЦИТОЛОГ!!!!
Цитологија е интердисциплинирана дијагностичка струка во медицината која обединува клиника, лаборатористочка обработка, анализа и завршено мислење на специјалист цитолог.

Врз база на микроскопски анализи на станици од различни биолошки примероци, цитологијата препознава физиолошки состојби, открива дијагностицира бенигни, предмалигни и малигни патолошки процеси…

Ова го објавувам по разговор со близок пријател на Тоше Проески од Загреб и пријател на доктор Тереза Грчиќ, човек упатен во процедурите низ кои НЕ поминало телото на загинатиот пеач, процедури кои се ОБВРЗНИ ВО ХРВАТСКА кога имаат починат или загинат странец:

1. Најмалку седумдневна процедура на чување на тело на починат странец во ладилник

2. Обврзно препознавање на починатиот од страна на роднина од прв сред, пред да почне пакување и да се подготви транспорт

3. Записник за пакување на починат во дрвен па во лимен сандук, лиен од фирма областена за таква процедура, составување записник за присутник, мртвозорник/лекар, претставник на полиција и фирма која врши пакување и транспорт на починато лице. Сите тројца уредно потпишани!

НАПОМЕНА: Во прилог имате фотографија симната од веб страната на Општа болница Нова Градишка, со попис на сите оддели. Ќе забележите дека оддела за паталогија нема ниту денес, 15 години подоцна. Таков оддел има во болницата во Славонски Брод.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *