Wednesday, October 4

Земјотpec во Македонија: Tpeсело во TPИ градови во државата!

Земјотpec во Македонија: Tpeсело во три градови во државата!

Земјотрес поладнево во Македонија. Почувствуван дури во три градови и нивната околина.

Деталите во продолжение после рекламата.

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Северна Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денеска, 7.10.2022 година, регистрираше земјотpec.

Земјотpec со локална магнитуда од 3.1 степени по Рихтеровата скала е регистриран попладнево во 14 часот и 19 минути на 132 километри југоисточно од Скопје.

Текстот продолжува после спонзорираната реклама.

Потекнува од епицентралното подрачје Валандово, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Според досегашните податоци со кои располага Опсерваторијата, земјотресот имал интензитет од III степени според Европската макросеизмичка скала, а бил почувствуван од населението во Богданци, Струмица, Валандово и околината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *