Wednesday, October 4

За студентите таа е „само“ чистачка: Она што професорот го откри за неа ги натера сите да размислуваат!

За студентите таа е „само“ чистачка: Она што професорот го откри за неа ги натера сите да размислуваат!

Оваа приказна е лекција за понизност. Треба да обрнат повеќе внимание на малите нешта и на сите луѓе.

Еден ден, професор на најдоброто медицинско училиште пристигнал пред предавање и им најавил на студентите дека ќе им направи изненадувачки тест.

Сите се жалеа, но најдобриот ученик беше единствениот што не се грижеше: се чувствуваше сигурен во себе и во своето знаење. Го погледна целиот тест и го реши без проблем, но потоа дојде до едно прашање.

Пишуваше: „Како се вика чистачката во нашата зграда?

Студентот се насмеа, ова мора да е шега, си помисли. Ова прашање не може да носи поенти, нели? Професорот сигурно се шегува.

Го знаеше лицето на жената која ги чистеше ходниците и училниците, но немаше поим како се вика. Последното прашање го остави празно.

Друг колега го праша професорот: „Последното прашање не носи поенти, нели?“. Професорот мирно одговорил: „Секако дека носи“.

Видете, ќе сретнете различни луѓе во вашите кариери. И секој човек е важен – секогаш. Секој заслужува признание, дури и за насмевката што си ја подаруваме секој ден.”

Сите ученици се сеќаваа на оваа животна лекција. Инаку, точниот одговор на прашањето беше: Маријана.

Ова е прекрасен потсетник дека на сите понекогаш ни треба признание за нашата работа.

Не секоја работа е гламурозна, но многу луѓе работат напорно, а нашите животи би биле многу покомплицирани да ги нема сите тие луѓе кои работат во „заднина“.

Да се ​​почитуваме!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *