Friday, December 8

Заборавете на СКАПАТА хемија: Направете сами средство за ЧИСТЕЊЕ стакло и ПРОЗОРИ, ќе бидете воодушевени

Заборавете на СКАПАТА хемија: Направете сами средство за ЧИСТЕЊЕ стакло и ПРОЗОРИ, ќе бидете воодушевени.

Чистењето на прозорци и стаклени врати често е мачна и напорна работа.

Една tiktokerка откри одличен трик како да ја извршите оваа задача со леснотија. На нејзиниот профил на TikTok, Рафинирано живеење, таа сподели како да се направи средство за чистење прозорци со само два производи, како што пишува Daily Mail.

Во сад измешала вода, доволна количина детергент за миење садови и неколку капки етерично масло по нејзин избор.

Смесата ја нанела на стаклената врата со сунѓер, а потоа ја испрскала површината со чиста вода. Таа го собрала вишокот течност со гумена машина за миење прозорци и тоа беше тоа.

Нејзиниот трик е одличен за сите оние кои не сакаат да користат груби хемикалии при чистење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *