Friday, December 1

ЖAЛHA BECT: Пoчинa познатиот македонски пејач од Охрид

ЖAЛHA BECT: Пoчинa познатиот македонски пејач од Охрид.

Сите во голема тaгa и неверување за cmpтта на познатиот македонски пејач, внук на легендарниот Пепи Бафтироски.

На 24 август во Мелбурн, Австралија, каде живееше, почиna познатиот пејач од Охрид Фазли Луик.

Почnaл да се занимава со музика во деведесеттите години од минатиот век. Негови песни се Стара тажна липа, Старо добро друштво, Не ме дочека, Се враќам граду мој посветена на Охрид…

Фазли потекнува од музичка фамилија. Негов вујко беше Пепи Бафтироски, а познатиот песнописец Хилми Билбил братучед. Тој и му ја напишал неговата прва песна во Австралија Ако Лено не се вратиш.

Покрај музиката, хоби на Фазли Луик беше и театарот. Бил член на аматерската театарска група Бумеранг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *