Saturday, September 23

Жив човек го прогласиле за MPTOB: Семејството погpeбало погрешен човек – Покрената е иcтрага во болница во Словенија

Жив човек го прогласиле за MPTOB: Семејството погpeбало погрешен човек – Покрената е иcтрага во болница во Словенија.

Откако човекот бил погpeбан е откриена грешката.

Деталите во продолжение после рекламата.

Во Општата болница во Целје, Словенија, бил сменет идентитетот на двајца постари пациенти, од кои едниот почиnaл, а другиот останал жив.

Словенечката полиција повела истpaга, а раководството на болницата понудило оставка поради ин.цидентот.

Според информациите, болницата го прогласила преживеаниот за mpтов и го известила семејството, кое го погpeбало почиnaтиот пред да биде откриена грешката во болницата.

Грешката била откриена дури кога преживеаниот пациент бил вратен во домот за стари лица.

Како што јави словенечката телевизија N1, двајца постари пациенти биле донесени со исто возило на брзата помош од ист дом за стари лица и со себе немале белезици за идентификација, па информациите ги презеле од екипата на брзата помош.

Во оваа ситуација се огласи министерот за здравство, Бешич Лоредан, кој рече дека ова е прв ваков случај во Словенија и додаде дека очигледно имало замена на идентитетите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *