Saturday, September 23

ЖИВЕЕЛ ЕДНОСТАВНО, ИМАЛ БРДО ПАРИ: Сепак на cмpтна постела побарал само едно!

ЖИВЕЕЛ ЕДНОСТАВНО, ИМАЛ БРДО ПАРИ: Сепак на cмpтна постела побарал само едно!

Кога мислите дека парите се сè во животот, запомнете ја оваа приказна.

Еден богат човек yмиpaл, кога ангелот на cмpтта дошол да го посети. Работеше долго и напорно за да собере огромно богатство и да живее во луксуз и не можеше да верува дека неговото време истече…

Бидејќи бил богат, решил да купи уште малку време од ангелот на cмpтта. Долго преговараше, но ангелот не сакаше ништо. Очајниот богаташ му предложил на ангелот:

„Дајте ми само уште еден час живот, за последен пат да се восхитувам на убавината на оваа земја и да поминам време со моето семејство кое долго време го немам видено и ќе ви го дадам целото мое богатство. ”

Но, ангелот повторно одбил! Конечно, човекот уште еднаш праша дали може да има само една минута да напише проштална белешка. Желбата му се исполни и напиша порака:

„Поминете го времето што ви е дадено на вистински начин. Не можев да купам ниту еден час со моето богатство!

Слушајте го своето срце и уверете се дека работите што ве опкружуваат имаат вистинска вредност, негувајте ја секоја минута од вашето време“.

Деновите минуваат, а повеќето од нас трчаат по пари и материјални работи, а во таа потера се залажуваме да уживаме во работите кои го прават животот поубав.

Забораваме дека суштината на животот е семејството и малите радости, уживањето во убавото време и природата.

Кафе со пријателите и смеа. Тоа е она што е важно. На крајот, парите не можеа никому да купат вистинска среќа или здравје.

Додека чекориме по оваа планета, ајде да се обидеме да го искористиме максимумот од секој ден, уживајќи во работите што навистина вредат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *