Wednesday, October 4

ДРЕВНО народно верување: Рацете ОТКРИВААТ колку ДЕЦА ќе имаме и каков ПОЛ ќе бидат тие

ДРЕВНО народно верување: Рацете ОТКРИВААТ колку ДЕЦА ќе имаме и каков ПОЛ ќе бидат тие

На дланката има три линии наречени „детски линии“ и се верува дека тие можат да покажат колку деца ќе имаме и дали ќе имаме девојчиња или момчиња.

Еве како да ја откриете својата судбина:

Се што треба да направите е да ги погледнете линиите на дланката веднаш под малиот прст. Бројот на линии покажува колку деца ќе имате, а ако се длабоки и прави, тоа е знак дека ќе бидат машки деца.

Ако линиите не се толку видливи, тогаш тоа ќе биде девојче.

Во случај да не можете да ги најдете овие линии на вашата дланка, нема потреба да се грижите бидејќи тие можеби исчезнале по некое време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *