Friday, December 8

Добро погледнете ги дланките: Големината го открива КАРАКТЕРОТ, а луѓето со ваков ОБЛИК на раце се посебни

Добро погледнете ги дланките: Големината го открива КАРАКТЕРОТ, а луѓето со ваков ОБЛИК на раце се посебни.

Луѓето со мали раце се повеќе склони кон ризици…

Големината и обликот на вашата рака може да открие многу за вашата личност. Но, за почеток, прво проверете дали имате големи или мали раце.

Испружете ја десната рака и ставете го палецот од левата рака во шуплината каде што е лактот. Обидете се да го достигнете зглобот. Ако можете лесно да го достигнете со испружена десна рака, тоа значи дека имате големи раце. Но, ако вашите прсти достигнуваат неколку сантиметри од рачниот зглоб, тогаш имате мали раце.

Мали раце
Луѓето со мали раце се повеќе склони кон ризици. Дарежливи сте и авантуристи. Вашите приватни односи често се драматични. По природа сте прагматични, размислувате логично и сакате да ги решавате проблемите веднаш и директно.

Ако имате големи раце
Веројатно сте перфекционист. Посветувате многу енергија на деталите. Ова понекогаш може да доведе до одложувања, особено на работа. Но, во спротивно, вие сте многу ефикасен работник на кој секој може да се потпре.

Луѓето со големи раце се малку почувствителни од другите. Тие се импулсивни и често претерано реагираат. Многу ги цените другите луѓе, но често се запоставувате себеси.

Обликот на дланката е исто така важен
Квадрат – вие сте практични и логични. Вие сте добар математичар и логично ги решавате проблемите. Не ја слушате вашата интуиција.

Триаголник – брзо ги решавате вашите проблеми. Вие сте интуитивни и го слушате вашиот внатрешен глас.

Долги, квадратни раце – вие сте чувствителни и авантуристички.

Долги прсти – укажуваат на љубопитна личност.

Кратки прсти – откриваат големи лидери.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *