Saturday, September 23

Децата не сакаа нов татко – А јас не сакав самечки живот: ПОУЧНА ПРИКАЗНА НА РАЗВЕДЕНА МАЈКА

Децата не сакаа нов татко – А јас не сакав самечки живот: ПОУЧНА ПРИКАЗНА НА РАЗВЕДЕНА МАЈКА.

Жената не може целиот свој живот да го посвети само на своите деца.

Да, треба да бидеш со нив, но еден ден кога ќе основаат семејства и ќе те остават – остануваш без ништо.

Со нетрпение очекувате да ја посетите од недела до недела или од роденден до роденден.

Бев 40 и повеќе годишна жена која штотуку помина низ развод и многу ocyдувања од луѓето. Се запрашав, што да правам сега? Кој да најдам?

Повеќе не сум млада, убава или згодна како порано. Имам две возрасни деца кои навистина ме сакаат и кои јасно кажаа дека не сакаат „нов татко“.

Да, можев да се опкружам со моите деца и да уживам во нивното внимание. Но и моите деца имаат свој живот на кој секогаш се враќаат.

Наскоро и двајцата ќе имаат свои семејства, свои куќи и станови и ќе ме гледаат од роденден до роденден.

Ми рекоа „стара си, не ти треба нов маж за да бидеш среќенa”. Можеби биле во право, но не знаат како е да се биде сингл на таа возраст. Особено кога ќе видам дека нивниот биолошки татко основал ново „посреќно“ семејство.

Долго ги важев одлуките во главата, дали да се фокусирам само на децата или сепак да барам нова љубов? Решив да го слушам моето срце.

Еден колега од работа ми се додворуваше долго време и решив да му дадам шанса, што на моите деца воопшто не им се допадна.

Не ја чекав долго можноста да им објаснам дека и јас сум жена од крв и месо и дека имам право да имам љубов покрај себе.

Беше многу себично од нив да побараат од мене да си ја одречам среќата, што на крајот сфатија. Секој човек има право да сака!

Кој вели дека љубовта не може да се најде и во зрелоста? Љубовта нема старосна граница и не познава услови.

Секој човек има право да сака, без разлика на неговото минато или сегашност. Не слушајте ги другите, осмелете се да го живеете животот за себе и вашата среќа!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *