Friday, December 8

Грчката калуѓерка Гаврила била прашана кои се најважните години во животот на секој од нас: Нејзиниот одговор шokиpaше многумина

Грчката калуѓерка Гаврила била прашана кои се најважните години во животот на секој од нас: Нејзиниот одговор шokиpaше многумина.

Грчката калуѓерка истакнува дека среќата никогаш не чека!

Зборовите на грчката калуѓерка Гаврила треба внимателно да ги прочита и размисли секој од нас. Важно е да научиме да уживаме во процесот на остварување на нашите желби, кој носи многу среќа и добри чувства, а не да ги чекаме! Не постои човек на светот кој нешто не го мачи, но начинот на кој гледате на работите е пресуден за живот исполнет со смеа, задоволство и успех.

Веројатно некогаш сте помислиле „само треба да го исполнам или да го направам ова, тогаш ќе се посветам и ќе уживам“, нели? И дали беше така? Мислиме дека не, затоа што сигурно имало нова ситуација со која требаше да се справиш.

Затоа, не чекајте да ви се исполнат желбите, за да бидете среќни, многу поважно е да се чувствувате исполнето и задоволно додека ги остварувате.

Чекајќи ја среќата, вашите години минуваат. Се вразумуваш, само некаде на средината на животот и се прашуваш дали нешто можело да биде поинаку.

Секако дека беше можно и никогаш не е доцна да направите позитивни промени во вашиот живот, без разлика колку години имате! Тие се само бројка кога се чувствувате мотивирани и подготвени за различни животни потфати.

Кога грчката калуѓерка Стара Гаврила (Папајанис) ја прашале кои години се најважни во животот на секој човек, таа изненадила многумина со својот одговор:

– Времето што го доживуваш сега, личноста што ја среќаваш сега и овде, работата што ја работиш во овој момент, тие се секогаш најважни во твојот живот – беше јасна калуѓерката.

Затоа, сфати ја убавината и моќта на сегашниот момент! Не гледајте назад на минатото, научивте важни лекции од него и продолживте многу помудро. Исто така, не грижете се за тоа што доаѓа, сигурно не можете да го контролирате ни тоа.

Единственото нешто што го имате во ваши раце е овој момент и затоа е најважно целосно да му се посветите. Пробајте го и ќе видите колку радост има околу секој агол, ако го барате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *