Saturday, September 23

Груевски не успеа да премолчи: Сега објави СТАТУС кој го лајкнаа неколку илјади луѓе – еве за што станува збор!

Груевски не успеа да премолчи: Сега објави СТАТУС кој го лајкнаа неколку илјади луѓе – еве за што станува збор!

Малку покасно, но сепак се огласи, го честита празникот и испрати јасна порака која привлече големо внимание на социјалната мрежа Фејсбук.

Неговиот статус во целост во продолжение.

Нека е честит 11 Октомври денот на народното востание и почеток на антифашистичката борба !

Понекогаш помислувам дека треба да ни се случи нешто, како актуелните настани поврзани со толкувањето на историјата и (обидите за) нејзина промена па одредени настани, личности и датуми повеќе да ги разбираме, чувствуваме, вреднуваме и почитуваме!

Но кога ќе се присетам дека грешките ги повторуваме, постојано и постојано, упорно и тврдоглаво, си мислам дека сеуште не сме доволно зрели.

Барем оние кои во моментот се мислат дека се најзрели само затоа што имаат приграбено моќ…со рок на траење.

Едно зборат во пригодните говори, фб статуси и соопштенија, друго прават во реалноста.

Штом народот ќе си ја врати моќта…ќе созреат! Само штетата и жртвите во меѓувреме да се поблаги и помали.

Македонија ќе ги надживее и овие сатрпи, како што ги надживеа и оние кои исто така се чуствуваа и однесуваа во 1941 година!

Нека е вечен празникот и нека е вечна Македонија!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *