Friday, December 8

Го посвоила кога бил мал и се грижела за него: Останала без работа, а момчето (12) и даде тpoгателно ветување

Го посвоила кога бил мал и се грижела за него: Останала без работа, а момчето (12) и даде тpoгателно ветување.

Жената посвоила мало момче кое ги изгубило родителите на рана возраст. Откако останала без работа, момчето и дало тpогателно ветување.

Речиси сите бразилски медиуми пишуваат за 12-годишното момче Ериксон Бастос. Малото момче ги изгубило родителите на многу рана возраст, а бидејќи немало блиски роднини, постар брачен пар го посвоил и му ја дал сета потребна љубов и топлина на домот.

Помина една година, момчето порасна, а веќе на 12 години дозна какви се тешкотиите во животот, колку може да биде тежок животот и дека мора да работи за да се издржува себеси и семејството.

Ериксон вложува големи напори да им помогне на родителите, односно на посвоителите кои останале без работа поради пандемиjaта на Koвид.

МОМЧЕТО СЕ ЗГРИЖИ ЗА СВОИТЕ ПОСВОЕНИЦИ:

Имајќи на ум дека никој не сака да ги вработи бидејќи се веќе стари и немаат пристап до Интернет, тие беа принудени да останат без пари и на работ на егзистенција, додека Ериксон не ги презеде работите во свои раце.

Тој им ветил дека ќе им помогне и почнал да ги извршува задачите според возраста.

Така, на пример, им помага на своите соседи да ги носат кесите и им ги извршува домашните работи во замена за пари за да купи храна за себе и за своите посвоители кои веќе не се способни да вршат тешка физичка работа.

Иако многумина сметаат дека ова е на работ на детска експлоатација, Ериксон не се согласува со тоа и тврди дека експлоатација е кога некој принудува некого да работи, а тоа што го прави не е под принуда, туку затоа што само го сака тоа.

– Се додека имам сила ништо нема да ни недостига. Ми дадоа љубов и дом, а сега на ред сум да им помогнам во неволја – додаде малото момче.

Во меѓувреме, по написите во медиумите, неговиот татко доби адекватна работа, но без разлика на тоа, Ериксон сака да продолжи да заработува и да придонесува што повеќе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *