Saturday, September 23

Го извлече човекот од запалениот камион: Кога сфати кој е, почна да ПЛАЧЕ!

Го извлече човекот од запалениот камион: Кога сфати кој е, почна да ПЛАЧЕ!

Пожарникарот го извлекол човекот од запалениот камион. Кога сфатил за кого се работи, заплакал.

Токму докторот му го спасил животот пред 34 години.

Денес Крис Троки има 38 години,има сопруга и син. Работи како пожарникар и може да се каже дека животот му е повеќе од добар.

Сепак, не беше секогаш така. Крис е роден предвреме со само 1,6 килограми, поради што шансите за преживување му биле 50:50.

Имаше неверојатен благослов бидејќи за педијатар го доби Др. Мајкл Шенон, кој навистина даде се од себе за да го спаси животот на малиот Крис.

Крис не ни сонувал дека ќе може да му се оддолжи на докторот кој му го спасил животот, но токму тоа се случило!

Имено, 34 години подоцна, педијатарот се нашол заробен во запален камион.

Бог се чинеше дека сака Крис да биде оној кој прв пристигна на местото на настанот и дојде на помош на лекарот.

Се додека не отишол во болница не знаел кој е човекот чиј живот го спасил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *