Friday, December 8

Господинот објасни: Мојата сопруга не е убава и згодна како порано – Но секогаш ќе има нешто што другите нема да го имаат!

Господинот објасни: Мојата сопруга не е убава и згодна како порано – Но секогаш ќе има нешто што другите нема да го имаат!

Текст кој ќе ви помогне да размислите и да се вратите на правиот пат, бидејќи тоа се случува скоро кај сите барем еднаш во животот. Посебно кај луѓето кои се подолги години во брак ногу лесно можат да му подлегнат на искушението и така да ја направат најголемата грешка за кој подоцна би се каеле.

Зачувајте си го текстот за да ви биде секогаш при рака. Не е лошо да си го препрочитувате од време на време.

Не можете да го фрлите човекот на кој сте му ветиле за некој помлад и поубав. Зрелите луѓе со добро срце не го прават тоа.

Често сум видел луѓе кои имаат старо или бо лно милениче лесно го менуваат за ново. За жал, ова им се случува на многу луѓе. Ви здосадува вашиот „истрошен“ партнер, па лесно го заменувате со подобар, помлад, поубав… Така не функционира умот на зрел и добар човек.

Умот на зрела и добра личност нема да одбие домашно милениче само затоа што не е слатко како порано или затоа што има повеќе работа околу него. Таквата личност ќе биде свесна колкава среќа и донесе тој миленик во нејзиниот живот и ќе се потруди да биде со него до последниот здив.

Истиот принцип е и со луѓето. Тоа што вашата жена остарела, избрала и ја изгубила убавината не значи дека треба да ја замените. Секогаш треба да се сеќавате низ што сте поминале заедно и колку среќа, помош и љубов ви дала во животот. Не можете едноставно да замените некого со нешто друго.

Дури ни животно, а камоли човек. Мојата сопруга не е ниту убава, ниту згодна, ниту млада како порано. Нејзината кожа не е мека како порано, веќе го нема затегнатиот мускулен тонус на млада девојка и не е толку флексибилна. Имав можност да ја изневepaaм со помлади и поубави жени…

Но, веднаш ја прекинав секоја можност за тоа во пупка. Не дозволив да ми се доближат ниту да размислуваат дали да го направам тоа. Затоа што од првиот ден од бракот со неа го кажав она што го мислам и до ден денес.

Другите можат да ја имаат сета убавина на овој свет, но никогаш нема да го имаат она што го има мојата сопруга…

Историјата помината со мене… Историја на подеми, падови, плачење, хистepии, бакнување, гушкање… Сè поминавме заедно, добро и лошо. Заедно остаревме и заедно ќе ја напуштиме оваа планета – како што нè направи природата.

Споделете со вашите пријатели доколку ви се допадна напишаното.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *