Friday, December 1

Во дневникот на својот син прочитала CTPAШНА порака: Веднаш го пријавила во полиција и мисли дека ја донела ВИСТИНСКАТА ОДЛУКА (ВИДЕО)

Во дневникот на својот син прочитала CTPAШНА порака: Веднаш го пријавила во полиција и мисли дека ја донела ВИСТИНСКАТА ОДЛУКА (ВИДЕО).

За многумина, идејата да го пријават сопственото дете во полиција е несимпатична.

Сепак, една мајка имала повеќе од значајна причина да повика полиција.

Никол Шуберт го чистела својот дом во 2019 година кога наишла на дневникот на нејзиниот 17-годишен син во кој тој напишал дека планира да ја ybbие, а потоа да го нападне своето средно училиште во Вашингтон.

„Тоа беше срцепарателно. „Не сакав да ги знам деталите“, изјавила Никол.

Потоа донела тешка одлука: го пријавила синот во полиција. Тоа го направила затоа што имало многу студенти кои ги познавала и не сакала да бидат повредени.

„Тоа е мое дете, јас го родив. Многу боли. Сè уште бо ли.”

Оваа мајка мисли дека ја направила вистинската работа за својот син. „Верувам дека спасив животи. „Ако постои шанса да се спаси макар и еден човек, едно дете, мислам дека вреди“, рече Никол.

Нејзиниот син бил уапсен и се изјаснил за виновен за kpивичното дело зakaна со 6oмба. Тој бил подложен на ментална евалуација и завршил програма за рехабилитација и општествено корисна работа.

Со зголемувањето на мacobните пykaaња, Никол се надева дека и другите родители ќе го сторат истото.

Таа им дава на родителите уште неколку совети: „Очигледно, не можеме секогаш да ги контролираме постапките на нашите деца. Кој може?

Но, постојат знаци дека нешто не е во ред – зошто се однесува чудно? Зошто? Зошто е таков?“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *