Saturday, September 23

Возачите скокнале во студената вода и ги извлекле мајката и децата: Шokaнтни сцени кај манастирот Јованје

Возачите скокнале во студената вода и ги извлекле мајката и децата: Шokaнтни сцени кај манастирот Јованје.

Видеото можете да го погледнете најдолу во текстот.

Еден од возачите на автобусот се фрли во студената вода за да спаси луѓе.

Две жени загиnаа во нecpeќата што се случи утрово околу 10 часот во близина на манастирот Јованје во Овчарско-кабларската клисура, кога се скрши висечки пешачки мост, а на него имало 20-тина верници.

Станува збор за туристи од Зворник, кои биле на пат кон манастирот Ѓунис, а се одморале во Овчарско-Кабларската Клисура.

Два автобуси на компанијата „Еуро Петрол Оил“ се паркирале на патот, со околу 120 патници, а дел од нив почнале да минуваат преку мостот кој подолго време бил во исклучително лоша состојба.

Потоа мостот се скрши и повеќе од 20 луѓе паднаа во реката.

Директорката на „Еуро Петрол Оил“ Ивана Таначковиќ за Српскаинфо изјави дека патувањето го организирале црковните општини Зворник и Челопек и дека се работи за патување кое се организира веќе 15 години.

– Патувањето требаше да трае два дена, а нивната крајна дестинација беше манастирот Ѓунис, каде што вечерва требаше да дојдат на ноќната литургија по повод Плаштеницата – објасни Танацковиќ.

Таа додаде дека возачите застанале во клисурата да одморат, а до манастирот Јованје има кратенка преку висечкиот мост, а вели дека има и обиколница долга околу два километри.

Тaa посочува дека се знае дека тој мост не може да издржи повеќе луѓе, но се случило во тој момент повеќе луѓе да почнат да го поминуваат.

– Морам да ги пофалам нашите возачи, тие се покажаа како вистински херои.

Кога се скршил мостот, тие не ги поштедиле животите и веднаш скокнале во реката за да ги спасат патниците.

Од водата извлекле неколку патници, како и мајка со децата – изјави Танацковиќ за Српскаинфо.

Видеото можете да го погледнете ОВДЕ.

Друго видео ТУКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *