Friday, December 8

ВИЦ НА ДЕНОТ: Годишнина од бpaк

Три брачни парови ги прославуваат годишнините од бракот во еден хотел.

По вечерата, секој пар оди во својата соба. Утрото на појадокот ce сретнаа мажите, едниот со модрица под окото, друг со сkpшена рака, а третиот со двете нозе сkpшени.

Го прашуваат првиот што му се случило, а тој им вели:

– Не прашувајте! Влеговме во собата, почнавме да … завршивме, а јас автоматски извадив 100 евра од џебот и и ги подадов на жената.

Толку се налути што посегна по пепелникот и ме удри право во око!

Другиот:
– Слична работа. Дојдовме во собата, ја завршивме работата, механички извадив 100 евра, кога таа ми врати 50.

Замавнав со раката да ја удpaм, а таа се наведна и јас заплеснав право во ѕидот!

Третата приказна:
– Поминав уште полошо. Доаѓаме во собата, почнуваме да… кога среде акција некој чука. Мојата сопруга се исплаши и извика од навика:

Леле маж ми! А јас будалата право низ прозорецот…

Логика:
Шефот изнервиран дека неговите полицајци се глупави им вика:

– Сакам утре сите да ми кажете што е тоа логика!
И иде еден цајкан дома, мисли мисли, па ја прашува жена му.

– Абе жено, што е тоа логика? – Епа вака сега… ти имаш аквариум така?
– Да– Епа тоа значи дека сакаш риби, така?

– Да, да.– Сакаш риби значи сакаш женски. Сакаш женски значи не си педep! Тоа е логика свати?

И иде следниот ден цајканот кај шефот и му вика
– Шефе знам што е логика!– Е ај кажи.– Ти имаш аквариум дома?– Не.– Епа педep си!

Малиот Трпе ја прашал учителката дали може да разговара со неа после часот.
Учителкта: Што е Трпенце?
Трпе: Учителке премногу сум паметен за да останам во овој клас, многу ми е досадно. Сакам директно во Гимназија.

За ова бил известен и директорот, кој на малиот Трпе му рекол да полага тест.

Малиот Трпе полага половина чест, директорот е презадоволен, на крај учителката сакала да му постави дополнителни прашања.

Учителката: Добро, Трпенце. 1. Кравата има 4 а јас две. Што е тоа?
Трпе:Нозе госпоѓо. Учителката точно.

2. Каде жените имаат највиткани влакна?
Директорот се спрема да интервенира кога Трпе вели: во Африка.

3. Учителката што е тоа: меко, а на рацете на жените станува тврдо? Директорот ококорил очи, но Трпе рекол: Лак за нокти.

4. Учителката: што имаме ние жените и мажите на средина на нозете? Трпе: Колена!

6. Учителката: А што има мажената жена пошироко од немажената? Директорот не им верува на ушите! Трпе: Кревет!

7. Учителката: Кој дел од моето тело е најважно? Трпе: Јазикот!

8.Учителката кој збор почнува со „п“ може да биде суво и влажно и мажите многу сакаат да го гледаат? Трпе: Пат!

Директорот без здив целиот препотен, го прекинува тестот и вика: Па ти Трпе не си за во гимназија, туку право за факултет! Дури и јас би одговорил погрешно на прашањава…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *