Saturday, September 23

(ВИДЕО) Xopop снимка од кочанската бoлница: Жена легната на подот, плaчe, се жaли а никој не и помага

(ВИДЕО) Xopop снимка од кочанската бoлница: Жена легната на подот, плaчe, се жaли а никој не и помага.

Оваа снимка денеска се шири на социјалните мрежи.

Наводно, се работи за пациентка која поради тоа што е ромка никој не сака да и пружа здравствени услуги.

Во продолжение видеото и текстот кој кружи на интернет:

Денес на социјалните мрежи на фб. споделено е видео на кој се гледа нехуман пристап на вработен доктор кој селективно не дава прва помош и здравствена услуга на пациент Ром.

Настанот се случува во Кочани на кој се гледа дека пациентка во лоша здравствена состојба бара интервенција од Др,Сања Тасова а таа не интервенира, роднините запрепастени и јавно бараат Тасова да се повлече од работното место поради дискриминација врз Ромите во Кочани.

На Статусот на фб.профилот на Геге Демировски побарано е од Министерот за Здравство Беким Сали веднаш да се повлече горе наведениот доктор од работното место, во спротивно ако не се повлече следуваат масовни протести.

Инаку на видеото снимена е пациентката Рабие Ибрахимова која беше во придружба со синот Синавер Ибрахимов и сопругот Беадин Ибрахимов.

Случајот е пријавен во полиција и неофицијално Рома Пресс дознава дека по ургенција на полицијата пациентката потоа беше примена на преглед.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *