Friday, December 8

ВИДЕО: Се враќа ли Груевски во белата палата – ќе го пречека ли Данела?

ВИДЕО: Се враќа ли Груевски во белата палата – ќе го пречека ли Данела?

Текст и видео превземено од а1on.mk

Пукна љубовта меѓу Данела Арсовска и оние што ѝ обезбедија победа на локалните избори – ВМРО-ДПМНЕ и Мицкоски.

Што се крие зад овој судир – пари, бизнис-интереси и тендери или, пак, се крчка смена на Мицкоски?

На социјалните мрежи сè повеќе се говори и за враќање на Груевски во белата палата.

Кај нас битките се водат на „Фејсбук“, на билборди и во медиуми. И додека пресметката трае и ги окупира медиумите – вистинското прашање е:

Како ќе функционира Советот, ќе трпат ли скопјани поради кавгата?

Според сегашните закони, никој и ништо не ѝ може на Арсовска. Може да се отповика, дури и претседател на држава, но не постои начин да се отповика градоначалник.

Дали е време да се промени законот?

Гледајте во анализата на „Скен“:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *