Saturday, September 23

(ВИДЕО) Пензионерка (88) го продала целиот свој имот и се преселила на луксузен брод за крстарење: 12 години непрекинато патува и ужива во животот!

(ВИДЕО) Пензионерката (88) го продала целиот свој имот и се преселила на луксузен брод за крстарење: 12 години непрекинато патува и ужива во животот!

Таа дури објави и автобиографска книга за нејзиното неверојатно искуство во текот на овие години.

Вечестер Ли или како што светските медиуми ја нарекоа „Мама Ли“, го загубила сопругот во 1997 година од pak, а кога останала сама решила да го исполни ветувањето што му го дало на својот сопруг на cmpтната постела: „Ништо нема да ја спречи за крстарење по светот!”

Ли го направи токму тоа. Таа го продаде целиот свој имот и реши да се пресели во луксузен брод за крстарење, патувајќи без престан, посетувајќи сто различни земји низ светот.

Сепак, мама Ли не е сама на ова патување. Придружувана е од голем број вработени на овој брод за крстарење кои се грижат за неа дење и ноќе. Цената на овој неверојатен пакет (патување + кабина + грижа за персоналот) е неверојатни 160.000 долари годишно!

И покрај тоа, Ли вели дека муабетот за парите не е важен, со оглед на квалитетот на животот што го има.Сега мама Ли стана маскота на овој брод за крстарење.

Таа го пречекува секој нов патник на луксузен брод за крстарење, танцува со нив секоја вечер, сето тоа во спомен на нејзиниот почиnaт сопруг, со кој крстарела 89 пати, пред cmpтта да ги раздели.

Трошоците за живот се скапи, но вреди секој динар потрошен за чувството на живеење живот во потполност. А токму тоа го напишала Ли во нејзината бестселер книга:

„Можеби сум бездомник, но треба да ја видите мојата јахта!

Во моментот на пишувањето, се знае дека има уште три пензионери кои живеат на истиот брод за крстарење, кои ги поминуваат деновите на ист начин како и Ли.

Мама Ли одржува контакт со семејството преку Фејсбук, а досега 50 пати го поминала Панамскиот канал, била на преку 200 крстарења и видела места за кои повеќето луѓе никогаш не ни слушнале.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *