Friday, December 1

(ВИДЕО) ОТИДЕ АЈВАРОТ: Целата мака и тpyд пpoпаднаа за секунда – Направи гpeшка и целиот ајвар заврши на земја

(ВИДЕО) ОТИДЕ АЈВАРОТ: Целата мака и тpyд пpoпаднаа за секунда – Направи гpeшка и целиот ајвар заврши на земја.

Судејки по ова видео изгледа сепак, правењето зимници е работа на жените, а мажите не требаа да се мешаат во тоа.

Текстот продолжува после спонзорираната реклама.

Целиот труд и мака, а секако и потрошени средства отидоа во една секунда.

Сите знаеме дека есента е период кога сите подготвуваат зимница, посебно популарниот ајвар кој е традиционален македонски производ.

Колку труд и мака е потребно за да се направи знае само оној кој правел, а колку мала невнимателност е доволна се’ да се уништи ќе ни покаже ова видео.

Вреден домаќин од некаде во Србија, иако многумина претпоставуваат дека е од Ниш, откако видеото е објавено на една од ФБ страниците посветени на жителите на тој град, буквално преку ноќ стана вирално.

Иако многумина му се смеат, бројните коментатори на интернет велат дека тој што подготвил ајвар знае каква бо лка е тоа, па не му е до смеење кога ќе види до каде отиде целиот домаќински труд и сите напори.

По којзнае кој пат, домаќинот решил малку да ја помрдне шерпата, а потоа сиот труд и сета мака во секунда се разлеа на бетонот.

Пцуеше во нервоза, онака како по обичај.

Видеото погледнете го во продолжение:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *