Saturday, September 23

(ВИДЕО) Видов деца облеани во kpв, беше стpaшно: Првата изјава на сведок на нecpeeќата во Бугарија

Видов деца облеани во kpв, беше стpaшно: Првата изјава на сведок на нecpeeќата во Бугарија.

Тешka necpeќа во Бугарија во која автобус се преврте со деца од Србија.

Во српскиот автобус имало 48 лица, главно деца.

Автобус со деца од Србија доживеа сообраќајна неср еќа на автопатот Тракија во Бугарија. Теодор е еден од многуте возачи кои застанаа да им помогнат на повредените.

– Не би сакал некој да види такво нешто, деца плачат, облеани во kpb – рекол Теодор.

Според него, од возачот на патот слушнал дека во автобусот имало 48 лица, исто му рекол дека во нecpeќата не учествувало друго возило.

Како што изјави за бугарските медиуми, сите повредени во амбулантите биле свесни. Сепак, овој сведок изјави, имало едно дете и двајца возрасни кои биле во малку посериозна состојба.

На видеото од BG Voice се слуша плачење на деца, на местото на настанот се гледаат многу луѓе и бројни расфрлани предмети. Се чини дека најмалку две лица добиваат помош на теренот. Се слуша женски глас кој вели: „Без врескање, полека!“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *