Sunday, December 3

ВАЖНА информација за тие кои планираат да патуваат: „Визер“ укина три линии од Скопје – Еве кои и до кога

ВАЖНА информација за тие кои планираат да патуваат: „Визер“ cycпендира три линии од Скопје – Еве кои и до кога.

Визер тргна три линии за патување од Скопје.

За кои линии се работи и до кога во продолжение после рекламата.

„Виз ер“ ќе cycпендира три линии од својата база во Скопје во наредните денови, а летовите ќе бидат обновени следната летна сезона.

Буџетскиот превозник ќе ги прекине операциите од главниот град на Македонија до Торино, Билунд и Турку.

Последната линија до италијанскиот град е закажана за следната среда, до Билунд во четврток и до Турку во сабота. Во овој момент, летовите треба да продолжат во текот на последната недела од март 2023 година.

Како што претходно беше соопштено, „Виз ер“ исто така отстрани голем број рути во текот на зимата од своите други бази во поранешна Југославија, вклучително и од Белград и Тузла, иако Сараево ќе видете го најголемото намалување со летовите до шест дестинации кои ќе бидат стопирани до следната летна сезона.

Нискобуџетната авиокомпанија може да се пофали со својата најголема база во поранешна Југославија во Скопје, со пет авиони стационирани во скопскиот аеродром.

Превозникот воведе услуги од македонскиот главен град до Торино овој јуни, додека летовите до Билунд беа отворени минатиот декември.

Финскиот град Турку е дел од мрежата на „Виз ер“ во Скопје од 2019 година.

Нискобуџетната авиокомпанија летово се соочи со голем број оперативни проблеми поради недостаток на персонал и капацитет, што ја принуди да ги намали фреквенциите низ својата мрежа, вклучително и оние од Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *