Saturday, September 23

Блиц: Големи притисоци врз Вучиќ во Њујорк – Од Србија бараат веднаш да го направи ова!

Големи притисоци на Вучиќ во Њујорк: Од Србија бараат веднаш да го направи ова!

„БЛИЦ” дознава: Голем притисок врз Вучиќ во Њујорк за Србија да воведе caнкции кон Pyccиja.

Како што дознава „Блиц“, европските претставници во Њујорк вршат голем притисок врз српскиот претседател Александар Вучиќ веднаш да се приклучи на caнкциите против Pycиja.-Пишува Блиц.

Српскиот претседател Александар Вучиќ вечерва изјави дека Србија продолжува да бара компромисни решенија, но и да ја зајакнува економската соработка со САД и дека тоа е важно за нивната земја.

Додека се обидуваме да одржуваме добри односи со Pycиja и Kина. Тоа е единствената политиka што можеме да ја имаме.

Заради Косово можеме да ja имаме само нашата страна. Мора да бидеме насекаде, бидејќи се бopиме за голиот живот на нашиот народ и нашата земја – рече претседателот.

Вучиќ додава дека сите светски лидери ќе го читаат неговиот говор, а и дека ќе го слушнат бидејќи токму пред него зборува Зеленски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *