Friday, December 1

Бебе родено со ПОМАЛКУ ОД ПОЛА КИЛОГРАМ сега има 7 месеци: Кога Матеа имаше три месеци, му ја дадоа ВИСТИНСКАТА ДИJAГНОЗА, а сега носи облека за кукли

Бебе родено со ПОМАЛКУ ОД ПОЛА КИЛОГРАМ сега има 7 месеци: Кога Матеа имаше три месеци, му ја дадоа ВИСТИНСКАТА ДИJAГНОЗА, а сега носи облека за кукли.

Видеото можете да го погледнете најдолу.

Бреpeменоста на мајка му била предизвикана во 28-та недела, а Матео е роден со тежина од 450 грама.

Матеу Ридл е малечко бебе од седум месеци, иако многумина би рекле дека е новороденче врз основа на неговата конституција, особено ако им кажат дека е толку мал што носи облека за кукли, пренесува Youmama.rs.

Мама Џени Кук била наведена да роди во 28-та недела, а нејзиното бебе е родено со тежина од само 450 грама.

По 98 дена минати на одделението за интензивна нега, тој бил пуштен дома, но лekapите немале јасна диjaгноза за ова малечко бебе.

– Прво ни рекоа дека има микpоцефалија, дека главата му е помала отколку што треба поради ненормален развој на мозокот.

Ни рекоа дека неговиот мозок престанал да се развива, дека веројатно нема да живее долго и дека квалитетот на неговиот живот ќе биде многу низок – изјавила мајката на малиот Матео.

Три месеци подоцна, дојдоа наодите во кои потврдија дека овој мал принц има ретка форма на џуџест раст, исконски џуџест тип 2.

Ова мало момче ќе може да има нормален живот, ќе може да оди на училиште, да се развива, да учи, да игра, но секогаш ќе биде мал. Сега тежи околу 1,6 килограми, а родителите му купуваат облека за кукли бидејќи и најмалите бројки направени за бебиња му се преголеми.

Погледнете како изгледа ова мало момче:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *