Sunday, December 3

Ангели мои, доаѓам за брзо кај вас, чекајте ме, ве сакам: Последното збогување со ybиените во Цетиње е срцепарателно

Ангели мои, доаѓам за брзо кај вас, чекајте ме, ве сакам: Последното збогување со ybиените во Цетиње е срцепарателно.

Сета тага на светот како да е собрана во зборовите на најблиските кои го кажуваат последното збогум на невино ybbиените во Цетиње.

Последните зборови што роднините им ги упатија на страшно ybbиените во Цетиње се читаат со грутка во грлото, додека ја чувствувате болkaта во градите поради сите невини жртви и прерано згаснати животи. Како сета тага на светот да се излеа во некролозите што ги исполнуваа колумните во весниците.

Едно од најпотресните е збогувањето на таткото Милош, кој во мacakpoт ги загуби сопругата и двата сина на само 11 и осум години.

Во пораката до своите синови, тој вели:

„Ангели мои, брзо доаѓам кај вас. Почекајте ме и ве сакам. Вашиот Роки“, напиша тој во некрологот посветен на неговите синови.

А во онаа посветена на неговата сакана сопруга вели:

„Наташа, ти благодарам за се што направи за Машан и Марко.
Се обидe да ги спасиш од ѓубрето што ве ybbи ни крив ни должни.

Цел живот се бореше за нив и сега сте повторно заедно“.

Од момците се прости и колективот на основното училиште „Његош“ во кој присуствуваа.

– Две невини детски насмевки згаснаа, огнот од курзумот ги изгоре крилјата на нашите две птици што штотуку научија да летаат. Денес, нашите раце се кренати кон небото и се молиме за вашите невини души.

Денеска остануваме без зборови од болka и неверување бидејќи за вас нема утре. Почивајте во прегратките на мајка ви, а ангелите нека ве чуваат на крилата на вечноста. Засекогаш во срцата на нивните учители и пријатели – велат тие.

И ФК Ловќен ќе ги памети малите:

„ФК Ловќен вечно ќе го негува споменот на две нежни цветови кои допрва требаше да цветаат во нивната љубов кон клубот, Цетиње и Црна Гора. Нивните имиња ќе живеат вечно, а нашиот клуб и град никогаш нема да ги заборават“, напишаа тие во некролог.

Во престрелката што се случи во петокот во населбата Медовина во Цетиње, во близина на Владата, загиnaа 11 лица, меѓу кои и напаѓачот Вук Бориловиќ, а шестмина беа paneти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *