Saturday, September 23

Ако искрено му ги кажете овие два лековити збора на вашето тело – се случуваат исцелување и чуда!

Ако искрено му ги кажете овие два лековити збора на вашето тело – се случуваат исцелување и чуда!

И науката почна да го препознава она што шаманите, исцелители и духовни учители го знаеле со милениуми. Истражувачите како Брус Липтон, д-р. покажаа дека нашите мисли, свесно или несвесно, имаат длабок ефект врз нашето тело – на клеточно ниво и на нашата ДНК.

Времето покажа дека негативниот говор и негативните верувања негативно влијаат на нашата благосостојба и здравје. За среќа, и обратното е точно. Кога живееме во безусловна, вистинска љубов – чуда се случуваат.

Земете ја приказната за жена со pakk во стадиум IV. Нејзиното тело било опустошено од конвенционалните терапии – ја изгубила косата и изгубила многу килограми, брзо стареела и имала големи болkkи. Таа во основа ymиpaa. Доцна една ноќ, додека стоеше пред огледалото, гледајќи го своето залудно тело, почувствува неверојатно, сесрдно сочувство за себе.

Почна да зборува со љубов со своето тело, како што зборуваше со мало, исплашено дете, кажувајќи му колку многу го сака. Таа исто така изрази жалење што на своето тело не му покажала вистинска љубов и почит порано. Нејзиниот разговор траеше некое време.

Таа отиде во кревет чувствувајќи мир и задоволство што не ги почувствувала со години. Денеска таа раскажува како тоа бил почеток на нејзиното неверојатно закрепнување.

Секоја мисла е важна.
Обично не обрнуваме многу внимание на мислите кои ни се провлекуваат низ глава – што е голема грешка. Еве зошто. Негативниот разговор зуе во задниот дел на нашиот мозок – нашите клетки слушаат 24/7. Како што истакнува Иан Браун во „Корисни работи што треба да им ги кажеме на нашите ќелии“: „Клетките ги складираат емоциите, мислите и минатите искуства – и ги чуваат додека не им кажеме да се откажат“.

Но, добрата вест е дека нашите клетки исто така апсорбираат добри, охрабрувачки, позитивни мисли и зборови. Сè уште живо се сеќавам на тибетската поговорка која вели дека секоја мисла – до една – е важна. Во тоа време си помислив: „Да, зошто да не!“ Сега знам подобро. Дури и научниците разбираат дека ДНК може да се репрограмира со зборови и фреквенции.

Наместо безумно да ги бомбардираме нашите клетки со некорисни мисли и верувања, можеме да почнеме да се лекуваме себеси со тоа што прво ќе сфатиме дека не сме само мозок поддржан од неконзистентно тело – несреќна ориентација во повеќето западни општества денес.

Ние сме всушност многу интелигентен систем во кој секој дел има своја единствена свест која придонесува за целината.

Позитивен говор на телото за исцелување
Медицинскиот интуитивен консултант Керолин Мајс се сеќава на времето кога добила силни „пораки“ на тага и збунетост од црниот дроб на клиентот.

Кога Керолин ја прашала жената за тоа, клиентот огорчено признал дека има огорченост кон црниот дроб затоа што не функционира правилно. Истото важи и за секој орган и станица во телото – сите тие ги слушаат (и одговараат) на нашите мисли.

Откако ќе ја разбереме оваа неверојатна меѓузависност во нас, можеме да развиеме однос со љубов и почитување со нашето тело, органи и клетки. Смирувањето на умот преку медитација и слушањето на нашето тело е добар прв чекор. Ќе бидете изненадени од информацијата која kako меурчиња излегува на површината.

Тогаш ќе можеме гласно да му кажеме два едноставни збора со искрена намера на нашето мило тело (бо лен орган): Те сакам.

Некои започнуваат со одредена проблематична област, други го обвиткуваат целото тело со лековити зборови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *