Friday, December 8

Ако го имате ова растение во вашата куќа, никогаш повеќе нема да видите пајаци, бубачки и овошни мушички

Ако го имате ова растение во вашата куќа, никогаш повеќе нема да видите пајаци, бубачки и овошни мушички.

Никој не сака кога на ѕидовите и на аглите на таванот се појавуваат пајажини.

Се разбира, чиста и уредна куќа не е толку привлечна за инсектите како неуредна, но дури и со често чистење – појавата на инсекти е вообичаена работа.

Колку и да го одржувате чист домот, дворот или терасата, пајаците секогаш ќе најдат начин да живеат во вашата непосредна околина.

Како да се ослободите од нив?

Дали знаевте дека пајаците и другите мали инсекти воопшто не го поднесуваат мирисот на нане? Одлична идеја – засади го ова растение дома.

Растението нане, познато и како мента, има силна арома. Ќе го заштити вашиот дом не само од пајаци, туку и од разни бубачки, инсекти и овошни мушички.

Можете исто така да измешате мала количина есенцијално масло од пеперминт со вода (околу 10 капки на половина литар вода) и истурете го во шише со распрскувач.

Со оваа смеса можете да ги испрскате сите темни агли на вашиот стан, тераси, складишта во дворот, како и сите места каде што се забележани пајаци.

Пријатниот мирис на овој спреј ќе послужи и како природен освежувач на воздухот кој е целосно безопасен за луѓето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *