Saturday, September 23

АКО ВИ СЕ CЛУЧУВААТ ЛOШИ РАБОТИ: Наполнете чаша вода, ставете го ова и оставете ја да отстои 24 часа – ЌЕ СЕ ПPEПОPOДИТЕ!

АКО ВИ СЕ СЛУЧУВААТ ЛОШИ РАБОТИ: Наполнете чаша вода, ставете го ова и оставете ја да отстои 24 часа – ЌЕ СЕ ПРЕПОРОДИТЕ!

Време е да ја исчистите куќата од негативна енергија.

Постојат голем број техники со кои можете да одредите дали има негативна енергија во вашиот дом. Најлесен начин да го направите ова е со помош на чаша наполнета со вода.

Што е сепак негативна енергија?

Секој од нас има своја енергија која се задржува во местата каде што престојуваме и во предметите што ги користиме. Нашите домови се места каде што се среќаваат различни енергии, некои од нас самите, некои од членовите на семејството.

Секој човек кој влегува во нашиот дом носи одреден тип на енергија, а таа може да биде позитивна или негативна. Негативната енергија предизвикува стрес, здравствени и финансиски проблеми и лоши чувства. Доколку мислите дека таква енергија е присутна во вашиот дом, веднаш преземете акција.

Трик со помош на чаша вода:

Во проѕирна чаша ставете морска сол (солта треба да зафаќа 1/3 од чашата). По солта, во чашата истурете 1/3 ладна вода и 1/3 бел оцет.

Ставете ја чашата во просторијата каде што мислите дека се собира негативна енергија.

Откако ќе го поставите стаклото, никој не смее да го допира во следните 24 часа. Ако течноста во чашата е во иста состојба како што сте ја оставиле, можете да здивнете, нема негативна енергија присутна во таа просторија.

Но, ако забележите меурчиња во чашата или течноста станува матна, очигледно е дека имате некои проблеми.

Откако течноста во чашата ја апсорбира негативната енергија, фрлете ја течноста во тоалетот и исплакнете. Постапката повторувајте ја секој ден, додека течноста во чашата не стане бистра.

Има уште 2 начини да ја исчистите куќата од негативна енергија:

1. Запалете жалфија или темјан
Ова е еден од најстарите, најбрзите и најефикасните начини да го исчистите вашиот животен простор од негативна енергија. За да ја исчистите куќата со жалфија или темјан, треба да ја отворите влезната врата и сите прозорци во вашата куќа.

Запалете темјан или жалфија и оставете да изгори неколку секунди. Потоа изгаснете го огнот и оставете го да подчади кратко време.

Најдобар начин да го започнете овој ритуал е да одите низ собата и да покриете што поголем дел од областа со чад.

2. Посипете малку сол во аглите на куќата, на влезот и на прозорците.

Истурете морска сол во четирите агли од вашата соба и оставете ги таму 48 часа.

Ова ќе ја апсорбира негативната енергија на претходните сопственици и негативната енергија на луѓето кои се бо лни или во тепачка.

По 48 часа исчистете ја солта со правосмукалка или изметете ја и фрлете ја надвор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *